bir 01 2023

Kalendorinės vasaros sezonas klaipėdiečius ir miesto svečius pasitinka atnaujintu Danės skvero muzikinio fontano repertuaru. Siekiant formuoti profesionalaus meno poreikį uostamiestyje Klaipėdos koncertų salė (KKS), bendradarbiaudama su Klaipėdos miesto savivaldybe, įgyvendino naują projektą, kurio pradžia jau šį vakarą.

„Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad būtent Klaipėdos koncertų salei pasiūlyta galimybė prisijungti prie muzikinio fontano repertuaro atnaujinimo. Tai dar kartą patvirtina, kokia įvairiapusė, siekdama įgyvendinti nestandartinius meninius sprendimus, gali būti ši įstaiga.

Nuolat stengiamės išeiti iš Koncertų salės patalpų ir komforto zonos. Rengiame programas daugybėje netikėtų erdvių tikėdami, kad aukščiausio lygio klasikinė muzika bus kuo arčiau uostamiesčio gyventojų ir svečių. Neabejojame, jog ši muzikinė dovana pažadins smalsumą atvykti ir pamatyti išskirtinį vandens, šviesų ir muzikos reginį bei išgirsti kūrinius, kuriuos atlieka aukščiausio meistriškumo Klaipėdos kamerinis orkestras“, – sako KKS direktorius Tadas Grabys.

„Matydamas aplink naująjį fontaną žaidžiančius vaikus, stebėdamas kaip jų žvilgsniai sustingsta ties žaismingai šokinėjančiomis vandens srovėmis, suprantu, kad taip ir turi būti kuriamas gražesnis miestas. Miestas apie kurį prisiminimai lydės visą gyvenimą.

Vandens srovių ir orkestro muzikos ansamblis tai maloni akimirka kiekvienam iš mūsų. Norėkime ją patirti“, – dalijasi mintimis Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas Mindaugas Bačkus.

Skambant ryškiausiems muzikos kūriniams iš KKS repertuaro, išmanusis fontanas atliks sinchronizuotą vandens, šviesų ir lazerių šou. Įstaiga yra paruošusi Klaipėdos kamerinio orkestro ir brazilų kilmės išilginės fleitos virtuozo Rodrigo Calveyra‘os atliekamą baroko muzikos atstovo Georgo Philippo Telemanno Uvertiūra – siuita a-moll. Taip pat skambės dažnai pasaulyje atliekamas šiuolaikinio britų kūrėjo Karlo Jenkinso dvi dalys iš siuitos ,Palladio”: I. Allegretto ir III. Vivace. Klaipėdos kamerinio orkestro atliekama muzika kvies išgirsti ir čekų kompozitoriaus Antonino Dvořáko vieną žymiausių pasaulyje kūrinių styginiams ,,Serenada” II dalis Tempo di valse.

Nuo birželio 2-osios, iki pat rudens, miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę stebėti fontano muzikos programą tokiu tvarkaraščiu: penktadieniais – 12.15 val. ir 19.00 val., šeštadieniais – 12.15 val., 19.00 val. ir 22.30 val. ir sekmadieniais – 12.15 val. Ir 19.00 val.

Vasaros sezono pradžios proga KKS kviečia klaipėdiečius išvysti pirmąjį, išankstinį, muzikinio fontano šou birželio 1 dieną 22 valandą Danės skvere. 10-ies minučių trukmės programoje skambės K. Jenkinso siuitos, Palladio” I dalis Allegretto bei A. Dvořáko ,,Serenada” II dalis Tempo di valse.

Grįžti atgal
Naujienlaiškio prenumerata