bir 07 2023

KKS II aukšto fojė veikia Lietuvoje cirkuliavusių pinigų ekspozicija „Mėmelio prisiminimas: pinigų namai”. Projekto ir idėjos autorius – visuomenininkas Remigijus Žiogas.

Parodą galite aplankyti nemokamai birželio mėnesį – kiekvieną pirmadienį ir antradienį 12.00-15.00 val.

„Mėmelio prisiminimas: pinigų namai“ projekto ir idėjos autorius – visuomenininkas Remigijus Žiogas. Jau daugiau nei metus pasinėręs į numizmatiką suprato, kad tai – dar neatrasta ir neįvertinta meno ir istorijos kryptis, kuria reikia pasidalinti su klaipėdiečiais. „Mėmelio prisiminimas: pinigų namai“ – Lietuvoje cirkuliavusių pinigų ekspozicija, kuri yra reikšminga Klaipėdos miesto 100-mečio istorijai paminėti. Šių dienų kontekste, kai pinigai vis labiau nuvertėja, ir vis sunkiau juos uždirbti, taip pat išlaikyti, žmonės koncentruojasi į skaičių kiekius. Paimdami pinigus į rankas, jie nekreipia dėmesio į pinigo istoriją, autorių, vandens ženklus bei jo kelionę iki galutinio vartotojo rankų. Šios ekspozicijos tikslas yra supažindinti su jų istorija.

Ekspozicijoje jūs galite pasinerti į 100 metų laikotarpio, nuo 1922 m. iki 2022 m., Lietuvoje cirkuliavusių pinigų turtingą istoriją, susipažinti su pinigų autoriais, dailininkais, ekspertais, kurie buvo pinigų pradininkai. Ši ekspozicija priminimas žmonėms, kad pinigai yra tik įrankis, o ne gyvenimo tikslas, dėl kurio mes gyvenam.


Grįžti atgal
Naujienlaiškio prenumerata